Quantcast
Новини Пловдив » България » Бойко: НСО информира обществеността некоректно, упреквам ги
България Важно Инциденти

Бойко: НСО информира обществеността некоректно, упреквам ги

borisov, plovdiv-press.bg
Бойко Борисов

„НСО по-навреме, по-коректно и по-бързо трябваше да информират обществеността за инцидента с блъснатите деца. Всеки от нас кара кола, знае, че може да се случи. Пази Боже да има такива инциденти, адски неприятно е, но трябва коректно да се каже колата на коя институция е, имало ли е или е нямало пътник  в нея. Ако сравните двете прессъобщения  – когато Цвета Караянчева катастрофира и от вчерашната катастрофа има разлики. Нещо повече, опитаха се през жълти сайтове да кажат, че гавазите на Борисов са предизвикали катастрофа. Упрекът ми е, че не навреме и некоректно информираха обществеността.“ Това заяви пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов по повод инцидента с кола на НСО.

„Вече поздравихме Борис Джонсън. Ясно е дотолкова и е хубаво, защото знаем до 31 януари какво трябва да се случи. Следващата година ще бъде времето, в което ще се отрегулират отношенията ни с Великобритания. Това е една добра новина”, каза още Борисов за изборите на острова.

„Инвеститорският интерес е голям. Идва от Китай, Кореа, САЩ, Русия, От много места. В момента тече процедура и не бих искал да се изказвам по темата. Най-големите фирми в света проявяват голям интерес. Много общо трябва да се говорят нещата и  да запознаем българската общественост какво е „Зелен пакт” или зелена сделка, какво е въглероден неутралитет до 2050 година. В превод, понеже никой не иска да назове нещата с истинските им имена, означава нулеви емисии до 2050 година“, заяви той, запитан за инвеститорите у нас.

„За това ние много се борихме ядрената енергия да влезе в този микс. Сред постиженията на върха е, че всяка една държава сама определя енергийния си микс. Вчера надълго разговаряхме с Урсула фон дер Лайен. След това тя ми прати свои експерт в нашия офис и ги запознахме колко енергия произвеждаме. Какви са ни плановете за следващите 5-10-15 години. Това е тема, която изисква национален консенсус“, смята премиерът Борисов.

„Зелената сделка ще стане факт. Ние, понеже винаги сме поставяли здравето и чистотата на въздуха в своите програми, трябва да кажем какво е бъдещето на въглищата. Имаме период от 30 години и ние трябва да кажем какво ще се случи след тях. Плавно и бавно това сме го договорили“, обяви той.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...