Quantcast
Новини Пловдив » България » Две деца са блъснати от колата на НСО, едното е в тежко състояние
България Важно

Две деца са блъснати от колата на НСО, едното е в тежко състояние

Две деца са пострадали при инцидента с автомобил на НСО снощи около 20 часа на бул. „Драган Цанков“ в София. Освен 14-годишното момче, което е в тежко състояние, в болницата е настанено и момиче на същата възраст.

Девойката е с мозъчна контузия, в стабилно състояние, без опасност за живота.

14-годишното момче е в по-тежко състояние, съобщиха от болница „Св. Анна“, където е настанено детето. От Националната служба за охрана потвърдиха за инцидента и че колата е тяхна.

„14-годишното момче е с черепно-мозъчна травма, мозъчен отток и мозъчна контузия. То обаче е в съзнание, адекватно е. Има тежка лицево-челюстна травма – счупен нос и избити зъби. Детето е със счупена предмишница, гръдна и коремна травма, които са под наблюдение, тъй като може да предизвикат усложнения“, заяви д-р Славчо Близнаков, изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Анна“.

Той допълни, че момчето ще бъде консултирано от всички необходими експерти. „ В контакт сме с колегите от „Пирогов”. Гръдната и коремната травма са най-опасни“, каза той.

От НСО обявиха, че мястото на инцидента на столичния бул. “Драган Цанков” незабавно е било обезопасено. Информирани са компетентните органи в лицето на МВР и Военната прокуратура. В ход е досъдебно производство, което ще изясни причините за инцидента.

От Националната служба за охрана увериха, че, ако бъде доказана вина на техния служител, той ще си понесе всички последици.

Още по темата

Кола на НСО блъсна дете, то е с опасност за живота

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...