Quantcast
Новини Пловдив » България » Сакскобургготски: Европа няма план „Б“ извън ЕС
България Мнения

Сакскобургготски: Европа няма план „Б“ извън ЕС

Европа няма план “ Б“ извън ЕС. С тези думи Симеон II Сакскобургготски коментира ситуацията в Европа на конференция по повод излизането на книгата „Изграждането на либерална Европа: Проектът АЛДЕ“ на сър Греъм Уотсън у нас.

Либералната мисъл не е само мисъл на нещо ново, което НДСВ и ДПС прегърнаха. В историята ни е имало либерални формации. Либералното е именно начинът, по който може да се съберат повече хора, да има повече диалог и да се справим по един интелигентен начин, коментира Симеон.

„Стана дума за Брюксел. Той ни докара много положителни неща, моменти, но понякога изпадаме в настроенията, че идват неща от Брюксел и той ни нарежда. Не бива! Ние сме Брюксел, ние сме ЕС. Младите могат да се докажат и да покажат на Европа, че не сме втора или трета ръка европейци, а способни хора, които искат да се върнат в обединението след толкова години на изолация. Като човек, който е бил в изгнание, искам да кажа нещо на Брюксел – че не са имали куража или убеждението да се застъпят за толкова хора, които в момента изпитват лишение или страдание“, продължи той.

„Радва ме това как се завръща либералната идея. Голяма грешка е, че ако се радикализираш, ще просперираш. Считам, че в толкова сложен момент за Европа трябва нашият глас да се чуе в една главна посока, че Европа няма „план Б“ извън ЕС. Толкова хора се изживяват сега с различни теории, че ще се разпадне всичко. Бих казал, че това е голяма нелепост. Аз съм стар вече и съм видял много неща. Ако се разпадне, пак ли ще започнем с войни и една разединена Европа? Трябва да подкрепяме тази идея, че сме на правата посока, но не с натрапничави думи, а с логика и това, което сме ние“, каза още Симеон II.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...