Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Иванка Киркова получи награда от СБУ за социално партньорство
Градът Образование Пловдив

Иванка Киркова получи награда от СБУ за социално партньорство

Иванка Киркова

Галина ГЕОРГИЕВА

Началниикът на Регионалното управление на образованието в Пловдив Иванка Киркова получи наградата на Синдиката на българските учители „Най-добър социален партньор“. Призът й беше връчен снощи на официална церемония в столичния парк-хотел “Москва” .

Председателят на СБУ Янка Такева обяви наградата и  благодари на Иванка Киркова за социалното партньорство, а министърът на образованието Красимир Вълчев й даде плакета.

По традиция през декември СБУ награждава изявени свои членове и социални партньори, а тази година за първи път се присъжда отличие за шефове на РУО.

Плакетът се дава за висок принос в развитието на социалното сътрудничество със Синдиката на българските учители.

„Тази награда е изключителна чест за мен и голяма отговорност. Откакто съм началник на РУО-Пловдив, винаги държа работата ни да бъде взаимна със синдикатите и да е в полза на учителите. Стриктно следя за спазването на Кодекса на труда и прилагането на Колективния трудов договор и съм безкомпромисна, ако това не се случва. Още през 2012 година поведох битка срещу срочните договори на преподавателите. През лятото бях сигнализирана, че не се отделят необходимите средства за допълнително трудово възнаграждение на учителите. Направихме проверки и коригирахме тази несправедливост. В някои училища и детски градини в Пловдив област ще има тематични проверки. МОН обяви конкурс за новатори в образованието и свиках комисия в широк състав, където неотлъчно са всички синдикални партньори. Когато човек получава награди си дава сметка, че въпреки трудностите, си струва да продължава да работи съвестно“, каза пред ПловдивПрес Иванка Киркова.

В началото на декември началникът на РУО – Пловдив получи още едно отличие. Беше й дадена грамота от Янка Такева и министър Красимир Вълчев за отлична работа в областта на въвеждането на религия и християнство в училище.

Началникът на отдел „Образование“ в Община Пловдив Донка Щилянова също получи награда снощи в категорията „Най-добър социален партньор“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...