Новини от Пловдив » Култура » Ученици от Художествената с изложба в Дановото училище в Перущица
Култура Перущица Пловдив Регион

Ученици от Художествената с изложба в Дановото училище в Перущица

Обща изложба на седем ученици от различни специалности на НХГ „Цанко Лавренов” ще бъде представена в галерия „Даново училище” към Исторически музей – Перущица. Официалното откриване ще бъде на 18 декември 2019 г. от 17:30 ч. В екзпозицията участват единадесетокласниците: Виктория Илиева и  Гергана Савчева от специалност „Рекламна графика“, Димитър Лазаров от специалност „Скулптура“, Донка Кунчева, Кити Тенчева, Мария Елена Ангелова и дипломантката Моника Кънева (и четирите от специалност „Живопис“). Ще бъдат показани произведения, които са създадени през последните месеци.

Кити Тенчева ще участва с четири творби, рисувани с акрилни бои. Тя обича да рисува различните състояния на природата и да експериментира със смели цветови съчетания. Донка Кунчева е включила шест пейзажа в смесена техника, в които е пресъздала отраженията на водата, дърветата и планините. Мария Елена Ангелова се вълнува от природните форми и разновидности. Трите момичета се обучават по живопис при преподавателя Ангел Китипов.

Виктория Илиева и Гергана Савчева ще представят живописни пейзажи, създадени по време на есенната учебна практика в Пловдив и село Лясково под ръководството на преподавателя по рекламна графика  Петър Чучулигов. Творбите на двете ученички са в различни формати и са изпълнени с различни техники.

Моника Кънева ще участва с живописни творби, нарисувани с маслени бои в часовете по живопис при Полина Тодорова. Дипломантката ще покаже няколко експресивни пейзажа и композиции в смели цветови гами.

Димитър Лазаров ще се включи в изложбата с няколко скулптури, представящи форми и обеми, в които се преплитат реалност и въображение. Младият автор е създал пластиките в часовете по скулптура при учителя Георги Узунов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...