Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Рекордът на Гинес за „Най-голяма кофичка с майонеза в света” е български
Бизнес България Важно Общество

Рекордът на Гинес за „Най-голяма кофичка с майонеза в света” е български

Уникално постижение в световен мащаб за майонеза „Краси“

Любимата марка майонеза на българските потребители – „Краси” вече е с рекорд на Гинес.  На уникално събитие и пред многобройна публика в зала „Ларго” бе напълнена кофичка с майонеза, която е точно 1000 пъти по-голяма от оригиналната.

Ана Орфорд, съдия от централата на Гинес, лично наблюдава и удостовери спазването на високите стандарти на GUINNESS WORLD RECORDS®.

По време на церемонията съдийката няколко пъти проверяваше дали се спазват изключително строгите изисквания, които GUINNESS WORLD RECORDS® имат по отношение на качеството и хигиенните норми, както и за провеждане на толкова мащабни събития. След като кантарът се спря на рекордните 221.4 килограма майонеза,  събрани в гигантската кофичка, съдията анонсира, че абсолютно всички изисквания са били спазени, събитието е протекло при изключително добра организация и брандът майонеза „Краси“ и България трябва да се гордеят с постижението. След това връчи официалния сертификат за поставяне на световен рекорд на мениджъра на Фабрика за майонеза „Краси“ Даниела Авджиева. По думите на г-жа Авджиева рекордът е поставен в точния момент, защото тази година майонеза „Краси“ отбелязва своя 25-годишен юбилей. Това е признание за целия екип, който стои зад успеха на продукта, както и за потребителите и тяхното доверие.

Рекордът, който ще бъде вписан в „Книгата за рекордите на Гинес”, носи не само името на майонеза „Краси“, но е и постижение за България, за оригинален български продукт с отлично качество и вкус.

“Книгата за рекорди на Гинес” има дълга история, нейният първи вариант е отпечатан на 27 август 1954 година в 1000 копия, всяко със 198 страници, които биват раздадени. След създаването на книгата изданието от август 1955 година достига върха на британската класация за най-продавани книги. “Книгата за рекорди на Гинес” днес е нарицателно име за всички уникални постижения в света.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...