Quantcast
Новини Пловдив » Автомобили » Четвъртият по-големина автомобилен концерн е факт след сливане на Fiat и Peugeot
Автомобили Бизнес Свят

Четвъртият по-големина автомобилен концерн е факт след сливане на Fiat и Peugeot

Fiat Chrysler Automobiles и PSA Peugeot обявиха, че бордовете им са подписали обвързваща сделка за сливане на двата автомобилни производителя, създавайки четвъртата по големина автомобилна компания в света, съобщава АФП, предаде БГНЕС.

Първоначалното споразумение за сливането е на стойност 50 милиарда долара.

„Fiat Chrysler Automobiles и Peugeot SA (Groupe PSA) подписаха днес обвързващо споразумение за сливане, което предвижда 50/50 сливане на техните предприятия за създаване на четвъртия по големина световен производител на оригинално автомобилно оборудване и третия по приходи с 8,7 милиона продажби годишно”, се казва в съобщението , добавяйки, че няма да има затваряне на заводи.

Компаниите заявиха, че сливането ще даде възможност на новата компания „успешно да се възползва от възможностите, представени в новата ера на устойчивата мобилност”.

Групата ще включва марките Fiat, Jeep, Dodge, Ram, Chrysler, Alfa Romeo, Maserati, Peugeot, DS, Opel и Vauxhall, позволявайки й да обслужва масови и премиум пазари за леки автомобили, както и тези за камиони и лекотоварни автомобили.

Fiat и PSA обявиха планове за сливане в края на октомври със споразумение за създаване на четвъртата по големина автомобилна група в света след Volkswagen, Renault-Nissan-Mitsubishi и Toyota.

Сливанията са един от начините производителите на автомобили да поделят скъпи инвестиции в нови технологии – задължително условие в бързо променящата се индустрия, насочена към хибридни, електрически и автономни превозни средства.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...