майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » Оставиха в ареста Здравко Дечкин, обвинен в убийството на бизнесдама
Градът Пловдив Съд и Прокуратура

Оставиха в ареста Здравко Дечкин, обвинен в убийството на бизнесдама

Здравко Дечкин

Обвиненият в извършено преди 10 г. в убийство на бизнесдама Здравко Дечкин направи нов опит да излезе на свобода, но Пловдивският апелативен съд отказа да го пусне от ареста.

Дечкин беше задържан чак през тази година по обвинение, че на 30 септември 2009 г. е направил опит да ограби заможната Виолета Балабанова, причаквайки я пред дома й, при което й нанесъл множество удари с нож. Жената починала на 8 октомври същата година от раните си. На местопрестъплението е намерен негов пръстов отпечатък.

Той е привлечен под наказателна отговорност за това, че на 30 септември 2009 г. като извършител в съучастие с Георги Балабанов /подбудител/ е отнел  от Виолета Балабанова дамска чанта, в която е имало документи, портфейл, ключове и пари. Мъжът е  употребил сила и грабежът е придружен със средна телесна повреда на бизнесдамата, от която е последвала смъртта й.

Апелативният съд прецени, че събраните доказателства по делото – показания на свидетели, справки от мобилни оператори за проведени разговори между обвиняемия и подбудителя малко преди и след деянието и иззетата от местопроизшествието дактилоскопна следа, дават необходимата доказателствена обезпеченост на обвинението.

Според съда липсва промяна в обстоятелствата, която да разколебава обоснованото предположение, че мъжът е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен.

Съдът прие също, че продължава да е налице и опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление при мярка, различна от задържане под стража. Тази опасност се извежда от тежестта на обвинението, както и доказателствата, които го подкрепят.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...