Новини от Пловдив » Свят » Посланията на световните лидери за 2020 година: Климат, мир, сигурност, борба с бедността
Мнения Свят

Посланията на световните лидери за 2020 година: Климат, мир, сигурност, борба с бедността

Борба с климатичните промени, социално равенство, мир и сигурност, вътрешнополитически проблеми доминираха новогодишните послания на световните лидери за 2020-та година.

Германският канцлер Ангела Меркел посвети новогодишното си послание на глобалното затопляне.

„Глобалното затопляне е реално и е заплаха. Повишаващите се световни температури и проблемите от затоплянето са причинени от човека. Трябва да направим всичко възможно, за да се преборим с това предизвикателство. Това все още е възможно“, заяви канцлерът.

Френският президент Еманюел Макрон акцентира върху вътрешната политика – протестите срещу пенсионната реформа, предаде БНР.

След триумфа на изборите в навечерието на празниците британският премиер Борис Джонсън обеща фантастична година за Великобритания.

„Започваме като изпълним Брекзит този месец. На 31-ви излизаме от Европейския съюз, за да чертаем собствения си път на суверенна нация, връщаме си контрола върху парите, законите, границите, търговията и това е само началото“.

На път към новогодишното тържество американският президент Доналд Тръмп обеща, че през 2020-а няма да има война с Иран.

Президентът на Китай Си Цзинпин заяви, че 2020-та ще бъде крайъгълна година за Китай и обеща да елиминира бедността.

„Живеем в турбулентни, динамични и противоречиви времена“, заяви руският президент Владимир Путин и се фокусира върху единството на руснаците в преодоляването на предизвикателствата на бъдещето.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...