Новини Пловдив » България » Политика » Путин ме похвали за F-16, а Вучич каза: Аз си купих ракети да свалям самолети
Паметни фрази Политика

Путин ме похвали за F-16, а Вучич каза: Аз си купих ракети да свалям самолети

Кадър: ФБ на премиера Бойко Борисов
Кадър: ФБ на премиера Бойко Борисов

„С президента Путин си говорихме много други работи. Путин ме похвали за самолетите F-16 блок 70, каза, че са много добри. Ние бяхме четиримата. И в началото бяхме заедно, но и на вечерята, която президентът Ердоган даде, ние седяхме заедно с президента Путин. Имах възможност да си задам много въпроси и доста отговори получих както от него, така и от президента Ердоган. С Путин си разменихме шеги за центъра на НАТО във Варна. Малко беше, така, фриволен разговорът на тази тема. Путин ме информира, че от утре започват учения в Черно море. Аз му казах, че F-16 блок 70 още не са дошли. Похвали ме за тях, каза, че действително са много добри самолети. Разбира се, президентът Ердоган хвалеше неговите, защото те купиха такива. Една хвалба падна кой какви самолети има. Накрая президентът Вучич каза: „Аз си купих ракети, за да свалям самолети“.

 

Премиерът Бойко Борисов пред журналисти след срещата му с Владимир Путин, Реджеп Ердоган и Александър Вучич на официалната церемония за откриването на газопровода „Турски поток“ в Истанбул

В рамките на един ден бяхме с геостратегическите ни партньори САЩ, бяхме и с нашите съседи. И с всички сме постигнали разбирателство и проекти, които носят просперитет. Проведе се Първата сесия на Стратегическия диалог България-САЩ. Работим активно по темата за отпадането на американските визи за България. Днес България подписа и стана акционер в терминала за втечнен газ заедно с енергийната компания на Гърция. На днешната ми среща с президента Вучич той заяви, че на сръбска територия ще наричат проекта си „Балкански поток“ . По него ще тече и руска, и азерска газ, и втечнена, и всеки, който пожелае да достави по тези газови магистрали. С този стратегически ход, който направихме, България ще печели от транзитни такси десетки години напред.

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 8 януари 2020 г.

112

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Докога според вас ще продължи извънредното положение?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!