Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Слави Георгиев: Димитър Георгиев да постъпи като Кудоглу и да дари на Пловдив терена с археологията
Важно Градът Мнения Общество Община

Слави Георгиев: Димитър Георгиев да постъпи като Кудоглу и да дари на Пловдив терена с археологията

Предизвикано: Слави настоява Димитър Георгиев да дари имота.
Предизвикано: Слави настоява Димитър Георгиев да дари имота. Колаж: ПловдивПрес

Дарение е единственият изход. Присъствах на общественото обсъждане, за промяна на ПУП(подробен устройствен план), на частния терен, представляващ археологически разкопки, между Понеделник пазара и Тунела-юг.

Идеята на инвеститора е, там да се построи търговско-жилищен комплекс. По всеобщото мнение на десетките присъствали граждани и специалисти, би било кощунство върху археологическите разкопки да се извършва строителство.

Оставам настрана натоварения автомобилен трафик в района, утежнен от едно друго „бижу на архитектурата“ в съседство – Голямата базилика.

Поради тази причина предложих на собственика на частния архитектурен комплекс г-н Димитър Георгиев да дари в обществена полза притежавания от него имот, в духа на големите пловдивчани Чалъковия род и Кудоглу, записали своите имена, като най-големите дарители на Пловдив. Това би бил единствения разумен ход за запазване на високо оценените археологически разкопки, не само за настоящите пловдивчани, но и за идните поколения.

Назаем от Слави Георгиев, общински съветник в Пловдив, ФБ

 

Още по темата

Димитър Георгиев се готви да строи хотел върху разкопките до Понеделник пазара

Архитекти искат общината да изкупи терена с разкопките до Понеделник пазара

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...