Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Режат наполовина щатовете в „Пловдив 2019“, ще има промени и в ръководството
Култура Пловдив Пловдив 2019

Режат наполовина щатовете в „Пловдив 2019“, ще има промени и в ръководството

В програмата на "Пловдив 2019" има гей проект
Досегашният екип на "Пловдив 2019" Снимка: ФБ

Ваня ДРАГАНОВА

Драстични съкращения и промени се очакват във фондация „Пловдив 2019“ след закриването на Европейската столица на културата в неделя. „Щатът ще бъде намален наполовина, а фондацията ще се премести в общински имот“, съобщи зам.-кметът Илия Кирчев при представянето на бюджета на града за т. г. Очаква се да има смени и в ръководството, като най-вероятно с постовете си ще се разделят изпълнителният и артистичният директор Кирил Велчев и Светлана Куюмджиева.

Към момента във фондацията работят 47 души, а седалището й е в частен тютюнев склад на ул. „Екзарх Йосиф“, за който се плаща наем от 300 000 лв. на година. Фондацията разполага и с помещения в общинския имот срещу Джумая джамия, където офиси има и Министерството на туризма.

През т. г. „Пловдив 2019“ ще разполага с общ бюджет от 4,2 млн. лв. – 3 милиона от наградата „Мелина Меркури“, които ще бъдат разпределени за събития по покана „Наследство“, и 1,2 млн. лв. за издръжка. Във втората сума влизат и неразплатените разходи за събития от 2019 г.

Още новини по темата

Ще посегне ли Зико на недосегаемите в „Пловдив 2019“?

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...