Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Вируси с хрема и кашлица мъчат пловдивчани, расте броят на болните от варицела
Здраве Пловдив

Вируси с хрема и кашлица мъчат пловдивчани, расте броят на болните от варицела

Респираторни вируси и варицела мъчат пловдивчани, показва справка на ПловдивПрес в сайта на Регионалната здравна инспекция.

Най-новите данни за остри респираторни заболявания са за периода 30.12.2019г – 05.01.2020г. Според тях  са регистрирани 148 случая, заболяемост 42.97%ооо срещу 338 случая, заболяемост 98.13%ооо за предходната седмица.

От справката става ясно, че е намалял броят на болните, но пред лекарските кабинети ситуацията е различна. Много хора се оплакват от кашлица и хрема, а някои вдигат и температура.

Засега в Пловдив официално няма регистрирани случаи на грип за разлика от София, Бургас, Сливен, Русе и Смолян, където има засечени вируси от тип А и от тип Б. В болниците има настанени пациенти, които вече са с усложнения.

Пикът се очаква през втората половина на януари, началото на февруари.

Лекарите съветват да се избягват местата, на които се събират много хора в затворени помещения, да се стои на поне 2 м от хора с болен вид, често да се мият ръцете, често да се проветряват офисите.

Данните на РЗИ-Пловдив показват още, че рязко се е увеличил броят на болните от варицела. За периода 30 декември-8 януари са регистрирани 108 пациенти с варицела, като 86 от тях са пловдивчани. седмица по-рано са отчетени 33 случая, като 24 са в Пловдив.

41 са с чревни вируси, 19 от тях в Пловдив. А седем дни по-рано болните са били съответно 26 и 11.

Заразените със скарлатина са 11, а с вирусен хепатит – трима.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...