Новини Пловдив » Важно » Скандал в Стамболийски! Погребват хора в частен имот, без да питат собственика
Важно Регион Стамболийски

Скандал в Стамболийски! Погребват хора в частен имот, без да питат собственика

Георги Мараджиев - кмет на Стамболийски
Георги Мараджиев - кмет на Стамболийски

Голям скандал с траурната дейност набира скорост в община Стамболийски, чийто кмет е Георги Мараджиев, областен лидер на ГЕРБ.

Десетки хора вече са погребани в частен земеделски имот, без общината да е финализирала необходимите отчуждителни процедури, или да е поискала да откупи земята, научи ПловдивПрес от законния й собственик Стоянка Мавродиева, която е съпруга на общинския съветник Атанас Мавродиев.

За скандала ПловдивПрес вече писа, защото казусът е разгледан от Административния съд в Пловдив.

Мавродиева е изпратила жалба до Общината и до Общинския съвет и настоява казусът да бъде уреден законово, но от администрацията на Мараджиев опонират, че границите на имотите не са уточнени, а въпросните парцели били предвидени за отчуждаване.

„Колко пъти писахме на кмета, лично съм говорил с него, че така не може да продължава, това е диващина, нашите покойници в Стамболийски не заслужават такова нехайство“, коментира пред ПловдивПрес Атанас Мавродиев

Въпреки това от общинското предприятие БКС продължават със самоуправството, дори са заградили полски път, с което възпрепятстват собственика да стигне до имота си. Заграден без разрешението на собственика е и частен имот, пак в близост до гробището.

„Моля да предприемете незабавни мерки за прекратяване нарушаването на частната собственост. Моля да приемете декларация, с която да обявите своята подкрепа в защита на частната собственост в Община Стамболийски и да осъдите незаконната практика по навлизането в частна собственост от общинските служители. Моля да дадете указания на кмета на общината да издаде заповед, с която да забрани незаконната практика по извършване на погребения в частния имот № 120029, собственост на Доминус ЕООД“, пише до местния парламент Стоянка Мавродиева, управител на частното дружество.

ПловдивПрес е готов да даде думата на кмета Георги Мараджиев да обясни защо се извършват погребения в частни имоти, без парцелите да са отредени за тази дейност. Без да се иска разрешението на частния собственик.

 

Още по темата

Гробищата в Стамболийски навлезли в имот на Мавродиев

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close