Новини Пловдив » Бизнес » Стовариха цялата строгост на Закона върху три кръчми в Пловдив и на село
Бизнес Важно Градът Регион Родопи

Стовариха цялата строгост на Закона върху три кръчми в Пловдив и на село

Цялата строгост на Закона и държавата се изсипа върху три кръчми в Пловдив и региона, сочи несръчен преслист, гъмжащ от правописни и всякакви други грешки.

През изминалото денонощие е проведена специализирана полицейска операция в известни питейни заведения в Пловдив и региона, сред които „Морадо“ до Пеещите фонтани, съобщава пресаташето на Областната дирекция на МВР.

В акцията са участвали служители на Икономическата полиция, Специализираните полицейски сили, Митница Пловдив, Агенцията по храните, Регионалната здравна инспекция, Инспекцията по труда, Регионалната дирекция по пожарна безопасност и Общинския инспекторат.

Те са изискали от проверените обекти цялата търговска документация, както и спазването на изискванията за тютюнопушене на закрити и обществени места, сервиране на алкохолни напитки и продажба на тютюневи изделия на лица под 18 годишна възраст. Проверено е спазват ли се разпоредбите на закона за храните, наличие на изправни фискални устройства, трудови договори на наличния персонал и спазване на работното време, както и наличие на изправни пожарогасителни средства и планове за евакуация при възникнали произшествия.

Две от проверените заведения са в гр.Пловдив, а едно в с. Крумово.

В „Морадо“, на ул. „Авксенти Велешки 19“, срещу Пеещите фонтани, проверяващите са установили, че не се спазват разпоредбите, свързани с тютюнопушенето и са съставили два акта за административни нарушения по Закона за здравето.

С протокол от НАП е установена разлика в касовата наличност – ще бъде издаден акт за административно нарушение, а Общинският инспекторат констатирал, че категоризацията е на стария собственик. От Пожарната са връчили на управата на „Морадо“ покана за явяване и за съставяне на акт, защото не е осигурена евакуация според броя на местата, връчена е и призовка от Инспекцията по труда.

В кафе-аперитив „Диабло“ в с.Крумово проверяващите установили, че разрешението за удължено работно време е било до 27 декември м. г. Там са засечени 8 непълнолетни лица след 22.30 часа, едното от които работи зад бара, при това без трудов договор. Оше един човек от персонала е бил без трудов договор.

Извикан е автопатрул на Пето районно управление за вземане на отношение. Съставен е протокол от НАП за установена разлика в касовата наличност – ще бъде издаден акт.

Сред проверените обекти е и кафе бар „Ъндър Сити“ на ул. „Райко Даскалов“ 53 в Пловдив. Установена е липса на разрешение за удължено работно време. Съставен е и протокол от НАП за установена разлика в касовата наличност. На нарушителя ще се издаде акт.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close