Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Пловдив » Пловдивчанка съди общината за травмите, нанесени й от поставена на колата й скоба
Пловдив Съд и Прокуратура

Пловдивчанка съди общината за травмите, нанесени й от поставена на колата й скоба

Ваня ДРАГАНОВА

Пловдивчанка заведе дело срещу общината за душевните травми, нанесени от поставена на колата й скоба. Автомобилът бил блокиран на 12 март м. г., защото таксата за спиране в Синята зона не била платена, но принудителната мярка била отменена от съда, защото т. нар. скобари не са надлежно оправомощени да слагат скоби. Както ПловдивПрес вече писа, заради липсата на нарочна кметска заповед за служителите на „Паркиране и репатриране“, които могат да поставят скоби, много такива актове падат в съда.

Това е станало и с водачката, която си търси от общината както 30-те лв. за неправомерно сложената скоба, така и 1000 лв. за неимуществените вреди. Жената обяснява, че в резултат на тази случка е преживяла стрес, притеснение, уплаха, негодувание и възмущение, а достойнството й било уронено. И още – че месеци след това прекратила свободното си придвижване, спиране и паркиране на автомобила си в региона на Пловдив от  страх, че случилото се може отново да се повтори и да изпита негативни емоции и срам.

Пловдивският административен съд обаче намира тези й твърдения за голословни, отхвърял иска за душевните травми, но  отсъжда, че Община Пловдив трябва да й върне 30-те лв. за неправилно поставената скоба.

Решението подлежи на обжалване пред ВАС.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...