Новини от Пловдив » Пловдив » Феновете на Локото безмълвни след срещата за Колежа
Пловдив Спорт

Феновете на Локото безмълвни след срещата за Колежа

Ваня ДРАГАНОВА

Феновете на Локото си тръгнаха, без да кажа и дума, от срещата при областния управител Дани Каназирева, на която се обсъждаше прекратяването на концесията на стадион „Ботев“. Привържениците на Локото са против и се готвеха да се сезират прокуратурата, защото според тях общината ще е на загуба от прекратяването на договора по взаимно съгласие, тъй като внесените от концесионера пари като гаранция няма да покрият дължимите концесионни възнаграждения. Вече построеното на Колежа и проектът обаче остават за общината, без да се плаща нищо.

„Истината е, че при така подписан договор, ако община Пловдив беше избрала да развали договора по вина на концесионера, а не по взаимно съгласие, съгласно чл. 11, ал. 3, от концесионния договор, дори при вина и неизпълнение на договора от концесионера, то той отново си запазва и има правото да получи обезщетение в размер на вложените инвестиции към датата на прекратяване на договора, а именно 6 576 500 млн. лв, които не остават в полза на общината. Освен това концесионерът можеше и да упражни право на задържане върху построеното (подобренията) до приключване на съдебните дела и по този начин да блокира използването или инвестирането в обекта (в стадион „Ботев“) за неопределен срок. Трябва да се има предвид, че правоотношенията се уреждат по отменения Закон за концесиите, който е действал към момента на сключване на концесионния договор и допуска упражняване право на задържане за разлика от сега действащия закон“, обясни Каназирева.

Така излиза, че още през 2013-а Община Пловдив е сключила неизгоден договор на за концесията на Колежа, но според Каназирева въпросният чл. 11 от договора буквално преповтаря законовия текст, който пази интересите на концесионерите.

Дали феновете на Локото ще потърсят друга форма да протестират срещу прекратената кон;есия и обещанието стадионът да бъде довършен с държавни пари, тепърва ще стане ясно.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...