Новини Пловдив » България » Емил Димитров-Ревизоро е предложен за нов екоминистър
България Важно Политика

Емил Димитров-Ревизоро е предложен за нов екоминистър

Емил Димитров-Ревизоро
Емил Димитров-Ревизоро

Емил Димитров-Ревизоро е кандидатурата на Обединените патриоти за нов министър на околната среда и водите. Тя беше одобрена от Съвета на управляващата коалиция ГЕРБ- Обединени патриоти. Новината съобщиха Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната и Валери Симеонов, председател на НФСБ.

Емил Димитров-Ревизоро е дпутат от „Обединени патриоти“, от квотата на ВМРО. Той ще поеме министерството, след като досегашният министър Нено Димов беше арустеван, подаде оставка, а  прокуратурата му повдигна обвинение за умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник и пресъхналия язовир „Студена“.

Очаква се промените в министерството на околната среди и водите да бъдат гласувани още на първото заседание на парламента след депутатската ваканция, което ще бъде утре, на 15 януари.

Каракачанов заяви пред медиите, че на първия Коалиционен съвет за годината е заявено, че не може Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са постъпвали в годините назад. Нено Димов е подписвал документите, които са му подавани от ВиК-атата, обясни още той.

Според Красимир Каракачанов сега на новия екоминистър му предстоят проверки из цяла България, за да не се стигне до подобни кризи като тази в Перник.

Емил Димитров-Ревизоро e юрист, бивш шеф на агенция „Митници” по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. В момента е депутат от гражданската квота на ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“.

Ревизоро е и председател на парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика и контрабандата.

На мястото на Ревизоро в Народното събрание се очаква да влезе следващият в листата на „Обединени патриоти“ в Шумен – Деян Станчев, който също е от ВМРО и в момента е общински съветник.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close