Quantcast
Новини Пловдив » България » Нинова: Моделът на управление е сбъркан. Борисов сменя гумите на автомобил, който не работи
България Важно Политика

Нинова: Моделът на управление е сбъркан. Борисов сменя гумите на автомобил, който не работи

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

Със смяната на министър Нено Димов няма да се промени нищо. Трите кандидатури на Обединените патриоти за нов министър на околната среда и водите са политически назначения без експертиза. Те показват безсилие на премиера Борисов. Той сменя гумите на автомобил, на който двигателят вече не работи. Това заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея двама от тримата кандидати не са професионалисти и не разбират нищо от сферата на околната среда и водите. „Това са политически назначения на коалиционен партньор, за да се запази някакъв мир“, каза лидерът на БСП.

„Променя ли се нещо по отношение на ВиК сектора? 400 язовира са в предаварийно състояние. Има язовири, на които 10 години никой не знае кой е собственикът. Моделът на управление е сбъркан. Сменят се само министри на коалиционните партньори, но не и на ГЕРБ. Отговорността, обаче е на премиера“, подчерта Корнелия Нинова.

Според нея кризата с водата е огромна и ще изгърмят и други градове след Перник. „За 10 години институциите спряха да работят. Цели системи гърмят една след друга. Задава се криза и в здравеопазването и енергетиката. Политиката не е търговия. Не може, за да си купиш личното спокойствие, да раздаваш пари и да отлагаш проблемите“, коментира още лидерът на БСП.

Нинова допълни, че премиерът Борисов е направил така за 10 години, че всички проблеми се решават само от него.

„Виждаме, че министрите на ГЕРБ не ги закачат. Обикновено виновен е коалиционният партньор“, посочи тя. Относно изказване на Нено Димов, че тя разпространява фалшиви новини, Нинова заяви: „Да каже на хората в Перник, че това е фалшива новина. Или на хората в Бобов дол, където децата им са болни от Хепатит А, защото там се горят отпадъци“.

Тя обясни, че оставката на Нено Димов не обезсмисля вота на недоверие, а дава допълнителни аргументи. „Вотът не е само за Перник, а комплексен за тема екология. Ще разчитаме на подкрепата на ДПС, „Воля“ и независимите депутати. Общо ние сме 124. Ако има някакви принципи в политиката, вотът ще е успешен“, прогнозира тя.

Нинова каза още, че във вота ще се засегне темата с боклука. „За нас е много важна темата боклук от третия свят“, каза тя и посочи, че за него е виновна агенция „Митници“, т.е. министърът на финансите Владислав Горанов.

Корнелия Нинова  обясни и какво се случва в момента в БСП. „В партията  върви отчетно изборна кампания. Предстои ни пряк избор на лидер – едно европейско модерно наше нововъведение. В процес сме и на вътрешни избори и на активен политически сезон в парламента“, допълни Нинова.

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...