Quantcast
Новини Пловдив » България » Обявяват името на новия екоминистър, спрягат трима за поста на Нено Димов
България Политика

Обявяват името на новия екоминистър, спрягат трима за поста на Нено Димов

Днес трябва да стане ясно кой ще смени на поста Нено Димов. Решение за новия министър на околната среда и водите се очаква да бъде взето на заседание на Коалиционния съвет между ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

Кандидатури за поста ще представят от ВМРО, от чиято квота беше Димов, заедно с НФСБ.

Три са спряганите имена за поста на екоминистър. Първото е на  Емил Димитров-Ревизоро, бивш шеф на митниците и депутат в момента от гражданската квота на ВМРО. Другото име е  на съпредседателя на парламентарната група Обединени патриоти Искрен Веселинов. Третият е настоящият зам.-министър на околната среда и водите Николай Кънчев.

Очаква се рокадите в кабинета да бъдат гласувани от НС в сряда, когато е и първото заседание на депутатите след зимната им ваканция.

До свикването на Коалициянния съвет на ГЕРБ и Обединени патриоти се стигна, след като в края на миналата седмица Нено Димов бе арестуван и  прокуратурата му повдигна обвинение за умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник и пресъхналия язовир „Студена“.

В събота обвинението поиска и постоянно задържане за Димов, което бе уважено от спецсъда с мотива, че той може да повлияе на разследването, тъй като оставката му все още не е гласувана от парламента.

Решението обаче не е окончателно, и ще бъде обжалвано на 16 януари пред Апелативния наказателен съд. Освен това стана ясно, че събраните доказателства по делото са 59 тома.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...