Новини Пловдив » Общество » Слави Георгиев към кмета: А съкращения в администрацията кога?
Общество Пловдив

Слави Георгиев към кмета: А съкращения в администрацията кога?

Слави Георгиев

Питане към кмета Здравко Димитров кога ще има анализ на числеността на местната администрация и съкращения внася общинският съветник от НФСБ Слави Георгиев. Той припомня предизборното обещание на Зико за намаляването на щатовете в общината и общинските предприятия.

„С населението си от около 350 000 жители, което превръща Пловдив в средноевропейски град по население, получаващите заплата от общинския бюджет над 2000 души се явяват тежест, която данъкоплатците на Пловдив вече не могат да носят. Отчитайки замаха, с който започнахте вашето управление, променяйки структурата и създаването на 9 бройки заместник-кметове в Община Пловдив, както и намерението ви да изтеглите най-големия за цялата история на Пловдив заем в размер на 120 милиона лева, въпреки че нито едно от тези неща не бе оповестено по време на предизборната ви кампания, то вярвам, че ще намерите сили и възможности, със същия замах, да започнете и процес по намаляване тежестта на администрацията в община Пловдив“, пише Слави Георгиев.

Той очаква от Здравко Димитров отговор на въпросите:

Кога и в какъв срок, ще извършите и представите анализ на администрацията на община Пловдив, нейната натовареност и откъде биха могли да дойдат съкращения на щатове, както и съответно да внесете предложение в общински съвет, за нейното оптимизиране.

Кога и в какъв срок, ще извършите анализ на всяко едно от районните кметства, неговата работа, натовареност на отделите, натовареност на заместник-кметовете по райони, дублиране на функции с голяма община и ще предложите на общински съвет варианти за оптимизация.

Кога и в какви срокове, ще извършите детайлен анализ на всяко едно общинско предприятие, неговата ефективност, дублиране на работа с други общински предприятия, варианти за модернизация и съответно редица от предложения за пълна реорганизация на всяко едно от общинските предприятия.

Слави Георгиев настоява за писмен отговор.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close