Новини Пловдив » Спорт » Феновете на Ботев към Борисов: Ще потулят случая Тоско
Ботев Спорт Спорт Важно

Феновете на Ботев към Борисов: Ще потулят случая Тоско

Феновете на Ботев Пд с отворено писом до премиера Бойко Борисов, УЕФА и други институции

ДO
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА Р. БЪЛГАРИЯ

КОПИЕ ДО
МИНИСТЪРА НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ НА Р. БЪЛГАРИЯ

КОПИЕ ДО
МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА Р. ГЪРЦИЯ
ЧРЕЗ МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ НА Р. БЪЛГАРИЯ

КОПИЕ ДО
СЪЮЗЪТ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФУТБОЛНИ АСОЦИАЦИИ (УЕФА)

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

На 05.01.2020 год. в гр. Солун, Р. Гърция, бе извършено организирано въоръжено нападение срещу български граждани, в резултат на което бе убит Тоско Бозаджийски от гр. Пловдив, на 28 години.
Тоско и негови приятели посетили на 04.01.2020 год. футболната среща между отборите на „Арис“ и ПАОК от гр. Солун, Р. Гърция. На следващият ден около 16 часа, отивайки към своите автомобили, са нападнати от над двадесетина фенове на ПАОК, въоръжени с ножове, стоманени тръби и други хладни оръжия. След жесток побой върху българските граждани, Тоско загива, а други двама българи са откарани в болница с множество телесни рани. По наша информация смъртта на Тоско е настъпила в резултат от множеството вътрешни кръвоизливи и рани вследствие от нанесения побой, а не от прегазилата го кола, както се тиражира публично в медиите.
Тоско Бозаджийски е избран за Председател на УС на „Клуба на привържениците на Ботев Пловдив“, обичан и уважаван от много от нас, инициатор и организатор на множество благотворителни социални инициативи на феновете на Клуба. Носител на чистите високи идеали, с които е създаден и съществува до днес нашият Клуб.
Според неофициална информация водач на организираната престъпна група, нападнала нашите приятели, е лице, син на висш гръцки полицейски началник, занимаващ се с футболното хулиганство. Имаме сериозни основания за безпокойство, че случаят ще бъде потулен и виновните ще останат ненаказани. Настояваме за безпристрастно разследване, което да разкрие действителните причини за смъртта на Тоско.
В допълнение искаме да обърнем Вашето внимание, както и това на цялата световна футболна и спортна общественост и към приложения видеоклип, в който часове след трагедията по време на местен баскетболен мач феновете на ПАОК тържествуват над смъртта на Тоско.
Очакваме пълно съдействие от държавните институции на Р. България и Р. Гърция за разкриване на истината от компетентните органи и справедливи наказания на виновните с цялата строгост на Закона.

„Клуб на привържениците на Ботев Пловдив“
„Сдружение ПФК Ботев“
Обединени фракции „Бултрас“

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close