Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Почват строежа на ГКПП Рудозем-Ксанти до дни
Бизнес България Важно Регион Смолян Транспорт

Почват строежа на ГКПП Рудозем-Ксанти до дни

На 24 януари започват строителните работи по изграждането на ГКПП Рудозем – Ксанти. Това съобщи областният управител Недялко Славов.

Официалният старт на строителните дейности на ГКПП Рудозем-Ксанти ще бъде даден със символична първа копка на площадката на обекта на 24.01.2020 г. от 14.00 часа!

Правителството одобри през декември м. г.  необходимите средства за дофинансиране в изграждането на ГКПП „Рудозем-Ксанти“ в размер на 18 445 744 лв.

През март месец беше избран строителят – консорциум „Партньори – Ксанти“. Неговата задача е да изпълни обекта за малко над 17 млн. лв. с ДДС. Обединенито се състои от четири фирми: „Копекс и Ко“ ЕООД (София), „Агробилд“ ЕООД (гр. Белица), „БГ Ленд Ко“ ООД (Варна) и „СК – Варна 2007“ ЕООД.

Надзорът е ангажимент на обединение „Бул Инвест Инженеринг“, в което членуват фирмите „Екоинженеринг“ ЕООД и „Бул Инвест Контрол“ ЕООД. Договорът му е за 218 000 лева с ДДС.

Срокът за изграждане на обекта – граничен контролно-пропускателен пункт плюс близо един километър подход към него е точно една година.

Освен сградата и комуникации за бъдещия ГКПП към Гърция, който ще е изцяло на наша територия. Подходът е продължение на републиканския второкласен път II-86. Ще е с три ленти за движение – две по 3,50 метра, една по 3 метра и два банкета по 1.50 метра.

В зоната на ГКПП ще се оформят и благоустроят две площадки. Ще се изградят три административни сгради, две контролни кабини, площадка за мобилен рентген, обществени тоалетни, здравен контрол, хале за щателна митническа проверка, навес с метална покривна конструкция, осова автомобилна везна за обслужване на ГКПП.

Предвидено е да се изградят три отделни пътни трасета с по четири самостоятелни ленти за движение. Граничният пункт, според спогодбата между България и Гърция, ще е предназначен за всички видове автомобилни превози и товари, включително тирове.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...