Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Общината: Въздухът е чист, но си стойте вкъщи
Пловдив

Общината: Въздухът е чист, но си стойте вкъщи

Два екипа на „Чистота“ обработиха със сол всички мостове и надлези като превантивна мярка срещу образуване на поледици, съобщи изпълняващият длъжността директор на общинското предприятие Николай Георгиев. По думите му съчетанието на гъста мъгла с ниски температури са създали опасност от заледяване на пътните настилки върху съоръженията.

Първата машина е излязла от базата на „Чистота“ в 03:40 ч. и до 05:30 ч. е обработила мостовете на река Марица, Карловския надлез и Коматевския транспортен възел. Вторият камион е тръгнал в 03:50 и до 06:00 ч. е обработил надлез „Родопи“, Асеновградския надлез и надлез „Скобелева майка“.

От дирекция „Екология“ съобщиха, че въпреки мъглата и безветрието и двете автоматични измервателни станции за състоянието на атмосферния въздух – в „Каменица“ и „Тракия“, отчитат минимално превишение на фините прахови частици.

Въпреки това препоръчват на гражданите в такива дни да ограничат излизанията си навън, ако не им се налага, по възможност да използват обществения градски транспорт вместо личните си автомобили, както и да заменят отоплението на твърдо гориво с алтернативно.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...