Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Българинът, вилнял в Истанбул, бил заразен с ХИВ, намерили Библия в чантата му
Важно Свят

Българинът, вилнял в Истанбул, бил заразен с ХИВ, намерили Библия в чантата му

Милен Бахчеванов

Милен Бахчеванов, който бе ранен смъртоносно, след като нахлу в ресторант в Истанбул, въоръжен с нож и опита да вземе заложник, е пристигнал от България в Турция през Къркларели на 14 януари, съобщава агенция DHA. Не е ясно къде е пребивавал до фаталната вечер, нито с кого се е срещал. Установено е, че преди да нахлуе в заведението, е вечерял в друг ресторант. Лабораторните изследвания в болницата са показали, че той е болен от ХИВ. В чантата на Бахчеванов са намерени Библия, статуетка на Богородица и икона на Исус Христос.

Както вече съобщиха от МВР мъжът има няколко криминални регистрации у нас- за хулиганство, кражби и грабежи.

Eкшънът се разрази към 23:30 часа местно време в петък. Тогава по неясни причини Бахчеванов нахлува в заведението, отива ма втория етаж, където опита да вземе клиент за заложник. След като не успява, започва да троши всичко наоколо и издига барикада от маси и столове до стълбището, за да попречи на достъпа до етажа.

Посетителите изпадат в паника и и бягат навън. На мястото пристигат многобройни полицейски екипи, пожарна и линейки. Огнеборците опитват да повалят българина с водна струя, но без успех. Полицаите нахлуват в ресторанта, опитват да разговарят с него, но той не отговоря. След като пускат лютив газ, нападателят изпада в паника и се хвърля в битка с униформените,  нанася удар с ножа си по ръката на охранител.

„Полицаите му казаха да се предаде, но той тръгна срещу тях, замахвайки мачетето. Чуха се 19-20 изстрела. Раниха го и откараха в болницата“, разказва пред репортер на DHA очевидец. Бахчеванов бил ранен в крака. След оказаната първа помощ на място, той бил откаран с линейка в болницата. Починал е от кръвозагуба, въпреки опитите на медицинския екип да спасят живота му. Раненият от него охранител е без опасност за живота, направени са 10 шева на ръката му.

Още новини по темата

Българинът, който вилня с мачете в Истанбул, имал богато криминално минало

Екшън в Истанбул: Българин с мачете вилня в ресторант, убиха го с 20 куршума

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...