Quantcast
Новини Пловдив » България » Красимир Велчев: Нено Димов не може да извърши друго престъпление
България Важно

Красимир Велчев: Нено Димов не може да извърши друго престъпление

Депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев изказа съмнение дали е необходимо бившият министър Нено Димов да бъде в ареста. Съдиите го оставиха под стража с аргумента, че може да се укрие или да извърши друго престъпление.

„Задавам си въпроса дали съдът разглежда и осъжда еднакво всички, защото не мога да си обясня как хора с висящи дела, рецидивисти, ги пускат под домашен арест, а един министър, не. Той не може да извърши друго престъпление, защото вече не е министър, второ, той къде може да се скрие, ако се обяви за национално международно издирване“, каза пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев. И даде пример, че в други случаи съдиите са пускали под домашен арест.

„Вчера в „Панорама“ слушах опозицията да изнася лекции що е то криза, има ли почва у нас, етапи, и стигнах до извода, че те са специалисти по кризите, но не по решението на кризи, а по създаването им. Защото непрекъснато, в последно време те насаждат едно такова мнение у хората, че щом в последните 10 години сме управлявали, значи нямаме никакви оправдания“, коментира Велчев. И попита: „Защо се изпуска този етап 2013-2014 година, когато те върнаха България години назад. Сега същите тези искат вот на недоверие, отново ли искат да спрат развитието на държавата?“

По отношение на кризите той каза, че се опитва да гледа на нещата отстрани. „Тази криза в Перник, можеше някои неща да се избегнат и може би затова са такива мерките, които са взети в момента, както от премиера, така и от главния прокурор. Така трябва да работи прокуратурата, да се покаже, че няма да има толериране, когато стане дума за нарушаването на закона“, каза още Велчев.

Велчев не предвижда падане на правителството след вота на недоверие идната седмица. „Несериозно е да се страхувам от такова нещо, първо защото няма как, според мен. Това са същите, които направиха правителството на Орешарски, няма кой да тръгне след тях. Аз съм убеден, че нормално мислещите хора и в Парламента, ставаше дума и за “ Воля“, г-н Марешки е доста практично мислене има, той е от бизнеса и няма как да подкрепи тези, които създадоха тогава кризата“, коментира Велчев вота на недоверие към кабинета, който левицата внася.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...