A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Случка на деня » Асеновград отбеляза 142 г. от Освобождението си
Случка на деня

Асеновград отбеляза 142 г. от Освобождението си

Асеновград чества 142 г. от своето Освобождение днес. Венци и цветя пред бюст-паметника на генерал Виктор Дезидериевич Дандевил положиха кметът на общината доктор Христо Грудев, председателят на Общинския съвет в града Драгомир Георгиев, общински съветници, военнослужещи, граждани.

Градоначалникът се обърна към асеновградчани с поздрав по повод Освобождението на Асеновград и припомни кой е генерал Дандевил.

„Той олицетворява стотиците хиляди руски войни, които са тръгнали да защитават своите имперски интереси и в част от тях освобождението на България. Генерал Дандевил е и един друг символ – на интеграцията на хората. Той е син на френски офицер, който заедно с Наполеоновата армия навлиза в Русия, за да я окупира. Руската армия успява да прогони Наполеон от пределите на страната и офицерът Дандевил остава военнопленник. Приема руско поданство. Жени се за руска дворянка и техният син става офицер в руската имперска армия. Той достига възможно най-високите позиции в йерархията там независимо, че е син на френски завоевател. Това е символ за всички нас – ние трябва да интегрираме различните от нас, тези, които не са на едно мнение с нас, но са достойни, работят за общината, за държавата, за Европа. И това е именно символът генерал Дандевил“, каза кметът Христо Грудев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...