Quantcast
Новини Пловдив » България » Застреляният в Истанбул българин бил проблемен затворник
България Важно Крими

Застреляният в Истанбул българин бил проблемен затворник

Милен Бахчеванов

Застреляният в петък вечерта в Истанбул българин  Милен Бахчеванов, който нахлу с мачете в заведение, е бил проблемен затворник, докато е излежавала присъдата си у нас. Това заяви пред bTV Росен Желязков, който е бивш шеф на затвора във Варна от 2001 до 2014 г., а сега e адвокат.

Желязков е разпознал лицето по обявените имена и възрастта му в медийни публикации. Човек със същото име е лежал във варненския затвор, когато Желязков е бил шеф там.

Според Желязков застреляният е страдал от параноидна шизофрения и е имал склонност към самоагресия, самонаранявал се е и е правил опити за самоубийство, заради което е бил настанен в Психиатричната болница към затвора в Ловеч.

Росен Желязков не знае какво е правил убитият българин в Истанбул, но сподели, че според него поведението му говори точно за същата ситуация и „може би това е комбинация от алкохол и наркотици“, както и спиране на лекарствата.

В петък вечерта 32-годишният Милен Бахчеванов нахлул с нож в заведение в квартал „Байрам паша”. Според местни медии нападнал клиенти на заведението, а след това и полицаите, които били повикани на помощ. Не са помогнали нито водната струя и сълзотворния газ на пожарната, нито предупредителните изстрели на полицаите. Бахчеванов е издъхнал в болницата.

В чантата му са намерени Библия и икони. По информация на местните медии българинът е влязъл в Турция на 14 януари. Той има криминални регистрации за хулиганство, кражби и грабежи.

Още новини по темата

Българинът, вилнял в Истанбул, бил заразен с ХИВ, намерили Библия в чантата му
Екшън в Истанбул: Българин с мачете вилня в ресторант, убиха го с 20 куршума

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...