Quantcast
Новини Пловдив » Общество » Спипаха 15 дрогирани и пияни водачи за една нощ, други двама предложили подкуп
Крими Общество Пловдив

Спипаха 15 дрогирани и пияни водачи за една нощ, други двама предложили подкуп

19 бързи производства срещу шофьори са образувани след мащабни проверки на полицията тази нощ в Пловдивска област. Акцията е била разпоредена от окръжния прокурор Румен Попов заради зачестилите случаи на пътнотранспортни произшествия, резултат от шофиране в нетрезво състояние или след употреба на наркотични вещества. Акцентът на проверките беше поставен върху шофиращите след употреба на алкохол и/или наркотични вещества водачи на моторни превозни средства, както и върху тяхното поведение по предлагане на подкупи на полицейски служители, за да избегнат следващата им се по закон отговорност, съобщиха от прокуратурата.

В хода на операцията са били проверени 1436 моторни превозни средства и 1737 лица. В резултат са започнати 19 бързи производства – 2 за предлагане на подкуп на полицейски служители, 10 за шофиране в нетрезво състояние с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, 5 за шофиране след употреба на наркотични вещества и 2 за държане на наркотични вещества. Извършителите са били задържани.

Освен започнатите наказателни производства, в резултат на проверката са съставени 120 акта и 126 фиша за нарушения по Закона за движение по пътищата.

Разследването по бързите производства продължава под ръководството на прокуратурата.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...