Новини Пловдив » Общество » Спипаха 15 дрогирани и пияни водачи за една нощ, други двама предложили подкуп
Крими Общество Пловдив

Спипаха 15 дрогирани и пияни водачи за една нощ, други двама предложили подкуп

19 бързи производства срещу шофьори са образувани след мащабни проверки на полицията тази нощ в Пловдивска област. Акцията е била разпоредена от окръжния прокурор Румен Попов заради зачестилите случаи на пътнотранспортни произшествия, резултат от шофиране в нетрезво състояние или след употреба на наркотични вещества. Акцентът на проверките беше поставен върху шофиращите след употреба на алкохол и/или наркотични вещества водачи на моторни превозни средства, както и върху тяхното поведение по предлагане на подкупи на полицейски служители, за да избегнат следващата им се по закон отговорност, съобщиха от прокуратурата.

В хода на операцията са били проверени 1436 моторни превозни средства и 1737 лица. В резултат са започнати 19 бързи производства – 2 за предлагане на подкуп на полицейски служители, 10 за шофиране в нетрезво състояние с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, 5 за шофиране след употреба на наркотични вещества и 2 за държане на наркотични вещества. Извършителите са били задържани.

Освен започнатите наказателни производства, в резултат на проверката са съставени 120 акта и 126 фиша за нарушения по Закона за движение по пътищата.

Разследването по бързите производства продължава под ръководството на прокуратурата.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!