Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Тръгва делото за убийството на мъж в Асеновград, 15-годишен циганин му скачал на главата и го душил
Асеновград Важно Регион Съд и Прокуратура

Тръгва делото за убийството на мъж в Асеновград, 15-годишен циганин му скачал на главата и го душил

Обвиненият в брутално убийство Асан (на преден план) е бил само на 15 години.

Ваня ДРАГАНОВА

Разпоредителното заседание по делото на зверското убийство на мъж от Асеновград, от когото двама непълнолетни цигани взели 3 лв. и стар телефон, е насрочено за 21 януари. Обвинен в убийството, извършено в нощта срещу 26 май 2019-а, е 15-годишният тогава Исмаил Асан, а приятелят му Митко Асенов (на 17 г.) е подсъдим, защото не се е опитал да предотврати случилото се и за грабеж.

Във въпросната вечер 48-годишният Хайредин Асан се прибирал към къщи и минал през парка в кв. „Зъбчето“. Там попаднал на група пиещи цигани, Исмаил го нападнал и  му счупил носа. Хайредин паднал на земята и кръвта от носа му започнала да се стича в белите му дробове. Исмаил Асан и Митко Асенов взели чантичката на мъжа, в която нямало пари, само стар телефон „Нокия“. Отдалечили се, но после Асан се върнал и започнал да скача по главата му, а накрая го и душил.

По време на заседанията за мерките за неотклонение Исмаил Асан отричаше да е убил мъжа. „Те първо ме набиха трима човека. После аз го ударих 2 пъти, той падна и умря“, гласеше неговата версия.

Подобно на убиеца от Галиче Исмаил Асан все още е непълнолетен и няма как да получи истински тежка присъда като доживотен затвор.

Още новини по темата

Съдът: Убийството в Асеновград е колосално тежко
Обвиненият за убийството в Асеновград: Ударих го 2 пъти, той падна и умря
Зловещи подробности около убийството в Асеновград! 15-годишен скачал върху главата на жертвата

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...