майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » Любомира Тошева: Да си акушерка, е призвание ВИДЕО
Градът Здраве Пловдив

Любомира Тошева: Да си акушерка, е призвание ВИДЕО

Галина ГЕОРГИЕВА

Работата на акушерката е призвание. Ако няма кой да те запали, няма как да започне и любовта към професията. Това сподели в Деня на родилната помощ Любомира Тошева – старша акушерка в АГ отделението на УМБАЛ „Пловдив“. Тя има зад гърба си 20 години стаж, а от 6 месеца е старша акушерка в отделението.

„Бях само на 17 години, когато станах студентка и влязох за пръв път в родилна зала. Тогава реших, че това е моята професия. Случи се като любов от пръв поглед. Работата ми е много динамична и отговорна, предимно в родилна зала. Там човек се учи всеки ден“, признава Любомира Тошева и допълва, че в момента учи репродуктивна биология.

Наблюденията й са, че в Пловдив жените раждат първото си дете средно на 28 години. В АГ отделението на УМБАЛ „Пловдив“ миналата година най-младата майка е била на 13 години, а най-възрастната – на 54. Споделя, че много българки имат репродуктивни проблеми от ранна възраст и се обръщат към репродуктивната медицина.

В болницата през 2019 година са проплакали 726 бебета, а десет са ражданията, дали живот на близнаци. В отделението по Акушерство и гинекология работят много млади лекари.

Д-р Йоана Згурева от „Неонатология“ пожела да се раждат здрави деца. „Всеки ден се борим за живота на малките пациенти в отделението. Най-голямата радост за едно семейство са здравите деца“, каза лекарката. Тя самата очаква своята първа рожба през юни. Категорична е, че ще роди в УМБАЛ „Пловдив“, защото изцяло се доверява на професионализма на колегите си.

Д-р Згурева се включи в ритуала „поливане“ на Бабинден и помогна на началника на АГ отделението д-р Венцислав Демирев да си измие ръцете със сапун. Той разчупи питата и „пророкува“, че повече момчета ще се раждат през 2020 година.

Още новини по темата

На Бабинден: В УМБАЛ „Пловдив“ ритуално измиха ръцете на д-р Демирев, 726 деца са родени миналата година

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...