A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Случка на деня » Дани Каназирева се зае и с водите в Брезово
Случка на деня

Дани Каназирева се зае и с водите в Брезово

Областният управител Дани Каназирева и кметът на община Брезово Христо Енков обсъдиха проблемите с водоснабдяването на населените места и възможностите да бъдат решени в кратки срокове.

Вече се работи за дългосрочното решаване на проблема с качеството на питейната вода в село Пъдарско, където хората от две години, заради наличието на естествен уран, ползват водоноски.

Мерките бяха предприети след проведената среща в областна администрация в края на миналата годината и поетите ангажименти от страна на ВиК и община Брезово.

Имаме добра комуникация с институциите и ще продължим да работим заедно, заяви областният управител.

За целта ще бъде изграден нов водопровод с дължина 1,5 км, който ще захранва Пъдарско от помпената станция на близкото село Борец.

От ВиК са информирали областния управител, че е извършено хидроложко проучване за качеството и количеството на водата и резултатите са много добри. Предстои да бъде изграден нов сондажен кладенец и нова санитарно-охранителна зона на помпената станция в Борец.

Управителят на ВиК – Пловдив Спартак Николов е уверил, че всички мероприятия като проектиране, изграждане и финансиране ще бъдат от страна на дружеството.

Според експертите на областта, ако всичко върви по план до шест месеца водопроводът може да бъде изграден и въведен в експлоатация. Г-жа Каназирева увери, че областна администрация ще окаже пълно съдействие при съгласуване и одобряване на документацията за изграждане на алтернативното водоснабдяване на Пъдарско.

Най-важното е когато има проблем, да се намери бързо и ефективно решение и да се определят ясни и конкретни срокове за решаването му. Празни приказки и обещания не могат да решават проблемите на хората, подчерта Дани Каназирева

От своя страна кметът Христо Енков съобщи, че е изготвил четири годишен план на дейностите, включително и превантивни мерки, които трябва да бъдат извършени, за да се намали опасността от воден режим в община Брезово. Той допълни, че утре ще го представи и обсъди с ръководството на ВиК Пловдив. В плана са залегнали необходимите ремонти и дейности на водопреносната мрежа в селата Стрелци, Свежен, Златосел, Розовец и Върбен, в които има проблеми с качеството на питейната водата, а честите аварии и старата ВиК мрежа са причина за липсата й с дни.

На срещата, която се състоя в Брезово, присъстваха всички кметове и кметски наместници от общината, зам. областният управител Ева Апостолова, експертите от областна администрация инж. Йордан Кюмюрджиев и инж. Митко Стойчев и граждани.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...