Левицата 14
Новини от Пловдив » Общество » Кандидат-кметът от ДБ адв. Атанас Костов ще бъде деререгистриран от адреса си, а талонът му за паркиране – отнет
Общество Пловдив

Кандидат-кметът от ДБ адв. Атанас Костов ще бъде деререгистриран от адреса си, а талонът му за паркиране – отнет

Атанас Костов (вдясно)

Кандидатът за кмет от „Демократична България” Атанас Костов ще бъде дерегистриран от настоящия си адрес, а талонът, който му позволява безплатно паркиране – отнет. Това е станало след междуведомствена комисия, определена от район „Централен” по сигнал на граждани, съобщи trafficnews.

Със заповед на кмета Георги Стаменов е била формирана комисия с представители от район „Централен” и полицейски инспектор от Четвърто РУ. На място проверката е установила, че обектът на улица „Цоко Каблешков” номер 10 не е пригоден за жилищни нужди, а е ателие за творчески нужди.

„На базата на резултатите на проверката сме изпратили искане до ГРАО настоящият адрес на лицето да бъде заличен, като той ще остане единствено на постоянен адрес, който е друг. Талонът му за паркиране на улицата, която е в обхвата на Синя зона, също ще бъде отнет”, заяви кметът на района Георги Стаменов. Той каза, че адв. Костов има право да обжалва заповедта в Административен съд.

Потърсен за коментар, адв. Атанас Костов изрази своето становище по казуса, но имаше сериозно разминаване между фактите, изнесени от район „Централен”, и неговото мнение. Адв. Костов заяви пред наш репортер, че адресът на ул. „Цоко Каблешков” е неговият постоянен адрес, а не настоящ.

„Според чл.93 от Закона за гражданската регистрация постоянният адрес е за кореспонденция с органите на държавната власт и органите на местното самоуправление. Аз съм по цял ден на този адрес, тук стои и колата ми. Отделно е незаконен и начинът, по който Община Пловдив е направила проверката след сигнал на сламен човек, който няма правен интерес и не е заинтересована страна по случая”, каза Костов.

От районната администрация обаче категорично посочиха, че регистрацията на адв. Костов на ателието на ул. „Цоко Каблешков” е за настоящ адрес. В  чл. 94 от въпросния закон ясно е записано, че „Настоящ адрес е адресът, на който лицето живее.”След промените в нормативната уредба не е ясно как адв. Костов е бил вписан по настоящ адрес на въпросното място. Причината е, че той може да живее в помещение, което е отредено за жилищни нужди. Проверката обаче е показала, че този имот не отговаря на тези изисквания.

Самият адв. Костов потвърди, че не живее на въпросната улица, макар настоящият адрес да му е там от 2017 година. В закона също е записано, че при промяна на настоящия адрес той трябва да се заяви в срок от 30 дни пред институциите, иначе лицата подлежат на глоба. Цената, която плаща за талон за Синя зона като домуващ на самата улица, е 5 лева на месец или 60 лева годишно. Далеч по-скъп е служебният абонамент, който е 200 лева месечно, или 2400 лева за година.

Припомняме, че заради паркирането на въпросната улица – „Цоко Каблешков”, избухна скандал между Атанас Костов и фамилия Батаклиеви, което още е обект на спор в съда.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...