Новини Пловдив » Важно » Съветник от ДБ осъди общината за отказаните документи по Транспортния проект
Важно Градът Пловдив Съд и Прокуратура

Съветник от ДБ осъди общината за отказаните документи по Транспортния проект

Йордан Иванов

Ваня ДРАГАНОВА

Съветникът от Демократична България Йордан Иванов осъди Община Пловдив за отказа да му даде пълната документация по Транспортния проект. Иванов е поискал по Закона за достъп до обществената информация да му бъдат предоставени договорът с изпълнителя „Индра системас“ и информация за плащанията и за контрола по изпълнението още на 26 януари 2018 г. От общината са отказали, следва дело по административен ред и на 14 юни 2019 г. ВАС задължава администрацията да предостави исканата документация. На 27 юни 2019-а от Община Пловдив обясняват на Йордан Иванов, че поради големия обем на информацията не могат да му я изпратят по електронен път и му предлагат да се запознае с документите, но без да ги снима.

Следва ново дело и със свое решение от 24 януари т. г. Пловдивският административен съд обявява за нищожен новия отказ да общината да даде документацията за Транспортния проект. „Изключването на достъп чрез предоставяне в електронен вариант или на имейл адрес с обосновка за обем по същество е заобикаляне на възможността за достъп до обществена информация… Не са изложени и конкретни и ясни мотиви защо се счита, че жалбоподателят при преглед на информацията не може да ползва заснемане“, е записано в съдебното решение.

То е окончателно и предполага Община Пловдив да преразгледа отказа си и най-сетне да предостави исканата обществена информация.

Още новини по темата

Испанците от „Индра“ не знаели, че електронната система в транспорта не работи
Порязаха ДСБ за информация по Транспортния проект, от „Индра“ не били съгласни да се разгласява

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!