Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Спорт Важно » Блестящият Алберт Попов със страхотно класиране в нощния слалом в Шладминг
България Спорт Спорт Важно

Блестящият Алберт Попов със страхотно класиране в нощния слалом в Шладминг

Диамантът ни в Белия керван -Алберт Попов, се класира на 19-а позиция в нощния слалом в Шладминг (Австрия). Българинът записа сумарно време от 1:44.35 минута, изоставайки с 1.98 секунда от победителя Хенрик Кристофесен (Норвегия).

Аби се представи отлично и зае пето място във втория манш с време от 50.57 секунди. Той кара изключително стабилно в стила, който го изстреля в елита през миналия сезон. Така той ще добави 12 точки в надпреварата. Той е 28-и с 67 точки в класирането за дисциплината слалом.

Кристоферсен направи огромна грешка във втория манш, но след нея включи на шеста предавка и компенсира изоставането си. Сумарното му време е 1:42.37 минута, като само за второто спускане е едва десети. Лидерът след първия манш Марко Шварц (Австрия) пропусна врата в началото.

На втора позиция е французинът Алекси Пинтюро с изоставане от 34 секунди. Трети е швейцарецът Даниел Юл също, изкачил се също с една позиция нагоре. Той остана на 17 стотни зад Пинтюро.

Четвърти е французинът Клеман Нюел, който беше последният попаднал във втория манш. Нюел се възползва от добрата писта и единствен кара под 50 секунди – 49.35 секунди.

Интересна случка имаше по време на спускането на шестия Алекс Винацер (Италия). Когато той финишира уредбата показа, че Алекс е излязъл начело. Това се случи, защото малко преди италианеца, финалът беше пресечен от атрактивна протестираща фенка, която спря хронометрите. Все пак времето на Винацер беше коригирано на 1:43.49 минута.

В класирането за дисциплината слалом Кристоферсен има 552 точки. Втори е Юл с 495 точки, а трети с 450 точки е Нюел.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...