Quantcast
Новини Пловдив » Общество » Южен-Централен район с 5-има кметове в Управителния съвет на Сдружението на общините
Общество Пловдив

Южен-Централен район с 5-има кметове в Управителния съвет на Сдружението на общините

5-има кметове на общини от Южен-Централен район ще бъдат част от новия Управителен съвет на Националното сдружение на общините в Република България. Това решение бе взето на регионалното делегатско заседание за общините от Южен- Централен район, което бе ръководено от председателя на Общински съвет – Пловдив, инж. Александър Държиков. Според правилника на сдружението 58-те общини, включени в обхвата на района, имат право на 5 места в новия Управителен съвет.

След провелите се дебати 94-мата присъстващи делегати от 50 общини номинираха Георги Мараджиев, кмет на община Стамболийски, Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово, Иво Димов, кмет на община Димитровград, Никола Белишки, кмет на община Панагюрище, и Хасан Азис, кмет на община Кърджали. Регионалното събрание предложи кметът на община Сърница Неби Бозов за член на Контролния съвет на НСОРБ. Всички кандидати ще бъдат гласувани на предстоящото Общо събрание на сдружението в края на февруари.

„Като символичен домакин ви приветствам с „Добре дошли” в Пловдив. Радвам се, че обучението, организираното от НСОРБ за новоизбрани кметове и общински съветници, премина при засилен интерес. Надявам се, че получената информация ще подпомогне бъдещата ви работа. Сред нас са колеги, които за пореден мандат спечелиха доверието на гражданите и ще продължат дейността си през следващите четири години. Другите колеги тепърва ще бъдат част от органите на местната власт. Пожелавам на всички успешен мандат и активна работа по решаването на проблемите на жителите във всяка една община“, заяви в началото инж. Държиков.

В края на заседанието зам.-министърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова представи пред делегатите новия подход за прилагане на държавната политика за регионално развитие през новия програмен период.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...