Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Доживотен затвор без право на замяна и 600 бона кръвнина за изверга от Сотиря
България Важно Съд и Прокуратура

Доживотен затвор без право на замяна и 600 бона кръвнина за изверга от Сотиря

Мартин Трифонов
Мартин Трифонов

Доживотен затвор без право на замяна получи 21-годишният Мартин Трифонов, който бе признат за виновен за убийството на 7-годишната Кристин от сливенското село Сотиря.

Сливенският окръжен съд му наложи още присъда от 20 години затвор за опит за изнасилване и 10 години за блудство с малолетно дете. На майката, бабата и дядото на детето осъденият трябва да заплати общо 600 000 лева за нанесени неимуществени вреди.

Наказанието ще бъде изтърпявано при първоначален специален режим. В 15-дневен срок присъдата може да бъде обжалвана пред Бургаския апелативен съд.

Адвокат Сиво Сивов, който представлява частните ищци – роднините на детето заяви, че това е първата присъда след промяната в закона за съкратено съдебно следствие. По думите му, това ще бъде назидание за престъпниците и те ще имат пример за тежестта на закона. Милка Георгиева, която е баба на убитата Кристин, благодари на хората, които подкрепиха с подписки и мирни протести промените в закона и посочи, че ако получи пари от обезщетението, ще ги дари на деца в нужда.

Престъплението бе извършено на 15 август, като Трифонов бе заловен след почти 24-часово издирване на следващия ден и бе ранен след като оказал съпротива.

Случаят доби широк обществен отзвук, като на няколко протеста и бдения граждани поискаха отмяна на съкратеното съдебно следствие и успяха да променят закона

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...