Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Общество » Пловдив ще помага на Иван и Андрей да връщат българи от чужбина
Общество Пловдив

Пловдив ще помага на Иван и Андрей да връщат българи от чужбина

Община Пловдив ще се включи в онлайн платформата „България те иска“ на Иван и Андрей, която цели връщането на българи от чужбина. Това стана ясно  след работна работна среща на кмета Здравко Димитров, заместник-кмета Стефан Стоянов и продуцента Андрей Арнаудов.

В платформата ще бъдат представени най-големите градове в страната, възможностите, които се предлагат за работа и бизнес, закупуване на жилища, както и различни аспекти на обществения и социалния живот.

„Факт е, че поне половината българите, живеещи в чужбина, сред които и много пловдивчани, искат да се върнат, но нямат достатъчно информация за страната ни. Платформата ще помогне на много от тях да се завърнат и да намерят реализация в България, затова и ние подкрепяме този проект“, коментира кметът Здравко Димитров

Пловдив ще бъде представен с три видеоклипа, в които ще бъдат показани най-характерните градски зони. Ще бъдат включени и статистически данни за града, като: средна работна заплата, велосипедни алеи в километри, пешеходни зони, брой паркове, училища и детски градини, здравни заведения и други.

В сайта ще има и калкулатор, където всеки, според предпочитанията си и работата си, ще може да пресметне размера на евентуалните си разходи на месец за конкретния град, в който е избрал да живее. Ще бъде разработена и отделна секция, в която ще бъдат публикувани обяви за работа, както и телефоните на по-важните държавни и общински институции.

Платформата стартира през април, като първоначално ще представи 10-те най-големи общини в страната, а амбицията на авторите е в бъдеще да представят всички градове в България.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...