Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Регион » Почина Йорданка Бижева – дългогодишен директор на училището в Тополово
Асеновград Регион

Почина Йорданка Бижева – дългогодишен директор на училището в Тополово

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

На 70-годишна възраст след кратко боледуване почина Йорданка Бижева – дългогодишен директор на ОУ „Отец Паисий“ – село Тополово, община Асеновград.

Тя бе почтен, скромен и всеотдаен човек. През дългите години, в които бе учител, а после и директор на училището, то процъфтяваше. Учебното заведение се радваше на огромен просперитет, с добра материална база, а хиляди деца огласяха класните стаи, съобщават от Община Асеновград.

Йорданка Бижева успя да въведе в дебрите на знанието своите последователи. Тя бе изкусен литератор и професионалист. Ползваше се с авторитет пред колеги, учители, ученици и родители. Винаги бе готова да отправи съвет, да изслуша болката, да помогне.

Радваше се на уважение от ученици, колеги, родители и кметове на селото и общината. През целия си живот тя бе отдадена както на семейството си, така и на работата си.

В ОУ „Отец Паисий“ – село Тополово – постъпва като млад учител през учебната 1977 г./1978 г. От 01.08.1990 г. става директор на същото училище, където се и пенсионира през 2009 г.

Погребението ще се състои от 11:00 ч. в Асеновград

Поклон пред паметта на Йорданка Бижева!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...