Quantcast
Новини Пловдив » България » Янка Такева искала директори на училища да подкрепят конкретно издателство при избора на учебници
България Образование

Янка Такева искала директори на училища да подкрепят конкретно издателство при избора на учебници

Янка Такева
Янка Такева

Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева е изпратила писмо до директори на училища, в което ги моли да подкрепят конкретно издателство при избора на учебници и учебни помагала. От Министерството на образованието и науката на свой ред посочиха, че не одобряват и не считат за правилен този подход, съобщи БНР.

Писмото на Янка Такева е с дата 10-и януари. То е изпратено до директори на училища и областни координатори на синдиката и им препоръчва при избора на учебници за първи, втори, пети и шести клас и на учебни помагала за трета и четвърта група на детските градини, да бъде избрано издателството, подкрепяло издаването на вестник „Учителско дело“ в продължение на 10 години.

От Министерството на образованието посочиха, че още с встъпването си в длъжност просветният министър Красимир Вълчев е наредил на началниците на регионалните управления на образованието и на директорите на училища да не допускат оказването на административен натиск върху учителите при избора и оценяването на учебници.

„Изборът на учебници и учебни помагала се прави от учителите, които преподават по съответния предмет – професионално и обективно, без да им се оказва натиск“, пишат от МОН. От ведомството допълват, че изборът на всеки учебник се съгласува и с Обществения съвет на училището, в който участват и родители и че във връзка с разпространеното писмо на учителския синдикат, ще бъде проведен разговор в рамките на Отрасловия съвет, както и среща със собствениците на издателства.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...