Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Заразен с коронавируса избяга от болница в Ухан със сатър в ръка
Свят

Заразен с коронавируса избяга от болница в Ухан със сатър в ръка

Жител на китайски град Ухан, заразен с коронавирус, отказа да лежи в болницата, и в знак на протест излезе на улицата въоръжен със сатър. Това съобщава riafan.ru.

Буйстващият мъж е заснет на видео, а записът се появи в Twitter. Мъжът върви по улицата между колите и има маска на лицето, като носи сатъра. Не се вижда никой да осуетява придвижването на заразно болния по улиците на града

Паника обзе 31-годишна австрийка, измъкнала се от карантина в Залцбург. Последвала е полицейска операция за издирването на жената, избягала от Университетската болница в града, след като властите са имали съмнения – тя проявила някои симптоми, след като се върнала от Тайван през Нова Зеландия, отбелязва RT.

Според данни към 24 часа на 5 февруари има 28 018 потвърдени случая, от които 3859 в тежко състояние, а 563 са смъртните случаи. 1153 са излекуваните, а съмнителните случаи са 24 702.

10 китайци от провинция Хубей, в чиято столица Ухан е епицентърът на коронавируса, живеят в България. „Имаме информация, че общо шестима китайски граждани, родом от Хубей са отпътували, но те отдавна вече са се върнали в България и карантинният им период е минал. Те са здрави. Останалите въобще не са отпътували”, каза н. пр. Дун Сядзюн, посланик на Китай.

На останалите китайци, които живеят в България, но още не са се върнали тук, китайските власти препоръчват да отложат пътуването си. За тези, които вече са тук под домашна карантина, китайската общност пазарува.

Междувременно китайски медии съобщават, че китайският лекар, който пръв алармирал за разпространението на коронавируса, е починал от заразата. Хиляди пасажери пък са блокирани на борда на луксозен круизен кораб, край бреговете на Япония. Те са поставени под карантина. 20 от пътниците са заразени и са вече настанени в болница.

Досега в 24 държави има общо 216 потвърдени случая на коронавирус, от които 47 са излекувани и един е починал. Девет от страните са европейски. Досега са регистрирани 12 случая в Германия, шест във Франция, по два случая в Русия, Великобритания и Италия и по един във Финландия, Швеция, Испания и Белгия. Досега в Европа не са регистрирани смъртни случаи

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...