Новини Пловдив » Важно » Кучи студ до минус 15 градуса в неделя, после рязко се стопля
България Важно

Кучи студ до минус 15 градуса в неделя, после рязко се стопля

Изключително динамично време ни очаква в следващите дни. Температурите ще подскачат от минус 15 градуса тази нощ, до плюс 13-15 в началото на следващата седмица, пише „Телеграф“.

Въпреки студеното време през уикенда сняг не се задава. Неделната утрин ще е най-мразовита в Североизточна България, като в Лудогорието се очаква живакът да падне дори под минус 15 градуса. В следващите часове обаче ще задуха югозападен вятър, който ще донесе затопляне у нас.

То ще продължи и в началото на следващата седмица, когато температурите значително ще се повишат. Те няма да стигнат пролетните стойности от близо 20 градуса, на които станахме свидетели в началото на февруари, но пак ще са необичайно високи за това време на годината.

Максималните във вторник и сряда ще достигнат 12-13, а на места вероятно и до 15 градуса над нулата. На този фон валежи почти няма да има, а там, където падат, ще са от дъжд, при това слаб.

Сняг в София и по-голяма част от Северна България можем да очакваме в четвъртък, когато с нахлуване на студен въздух от север времето ще се застуди.

Максималните температури ще паднат до 5-6 градуса над нулата. Не се очаква обаче натрупване на дебела снежна покривка, тъй като в края на работната седмица облачността ще се разкъса, а живакът отново леко ще се покачи.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!