Новини Пловдив » Важно » Мощна буря връхлетя Европа с урагани и порои, стихията удря Германия в неделя
Важно Свят

Мощна буря връхлетя Европа с урагани и порои, стихията удря Германия в неделя

Северна Европа бе обхваната днес от силни ветрове и проливни дъждове, а метеорологичните служби от Ирландия до Германия предупреждават населението за наближаваща буря откъм Атлантическия океан, съобщи ДПА.

Очаква се стихията, наречена Сиара, да удари още днес западните части на Британските острови и утре да си проправи път към Северна Европа. Британската метеорологична служба предупреди за бурни ветрове в северозапада на кралството и евентуални прекъсвания на електричеството и затруднения в трафика, пише dir.bg.

Заради прогнозите беше отменена откриващата церемония в ирландския град Голуей, който тази година е една от двете европейски столици на културата. Белгийските синоптици са обявили за утре много силни ветрове и риск от сериозни щети из страната. Сиара вероятно ще удари Белгия утре около 10 ч. и ще бушува из страната най-малко 24 часа.

В Германия очакват бурята да обхване северните и централните райони утре, а в понеделник рано сутринта да стигне до южните провинции на страната. Операторите на транспортни връзки от Нидерландия до Германия предупреждават пътниците за възможни закъснения.

Администрациите на летищата в Берлин и Франкфурт заявиха, че внимателно следят развитието на положението.

По-рано днес Луфтханза предупреди за отмяна и закъснение на полети заради бурята. В съобщението на авиокомпанията стихията беше наречена Сабине, припомня Ройтерс.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!