Quantcast
Новини Пловдив » Градът » В РУО Пловдив откриха изложба на 10-годишния Ивайло, Киркова му подари книга за Леонардо СНИМКИ
Градът Култура Пловдив

В РУО Пловдив откриха изложба на 10-годишния Ивайло, Киркова му подари книга за Леонардо СНИМКИ

Галина ГЕОРГИЕВА

Книга за Лонардо да Винчи подари началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова на 10-годишния художник Ивайло Байрев. Талантливото момче подреди изложба в сградата на Регионалното управление по образование – Пловдив на ул „Цариброд“ № 1, която днес бе открита официално.

15 -те творби са рисувани по време на едногодишното обучение на детето в школата Art studio Milen Siro, ръководена от Милен Сиромашки. Ивайло е ученик в 4. клас в СУ „Димитър Матевски“ и рисува от една година. Картините му в предпочитаната от него техника за рисуване с акрилни бои се отличават с изключително майсторски и зрял подход към изображението. В много от тях е изобразено морето, защото детето го обича. Това е третата самостоятелна изложба на Ивайло Байрев и може да бъде разгледана в сградата на РУО- Пловдив до 7 март.

„ Впечатлена съм от изложбата ти. Първите картини, които ме грабнаха, бяха тези водни лилии и отсреща маковете. Кажи ни как ги нарисува всички тези пейзажи, все пак ти си само в 4.клас“, обърна се към детето Иванка Киркова. Тя пожела на Ивайло да е здрав, да стане велик художник и да има славата на Леонардо да Винчи.

„ Дарбата е като малко зрънце, което покълва и се развива в подходяща среда, оглежда се с любов и търпение, за да разцъфне в истински талант. Ивайло, скъпо дете, вярвай в силите си, следвай мечтите си и продължавай да създаваш красота“, написа в книгата Иванка Киркова.

Малкият художник разказа, че нарисувал лилиите, но после променил някои елементи на картината. Призна, че тя вече е обещана на класната ръководителка. Обеща да нарисува специална картина на шефката на РУО-Пловдив.„Ходя в школата да рисувам, защото вкъщи не ми идва музата“, сподели Ивайло.

Иванка Киркова поздрави и Милен Сиромашки за постиженията на талантливото дете. „Давам само съвети на децата, а Ивайло е много амбициозен и мотивиран. Доста е продуктивен, гледа да изчиства грешките си“, разказа Сиромашки. Децата, които се обучават в неговата школа са на различна възраст, най-малките са на 6-7 години. А през март или април ще представят специална изложба.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...