Новини Пловдив » Градът » Славчо: Зико да започне да се държи като кмет – предизборната кампания свърши
Градът Мнения Политика

Славчо: Зико да започне да се държи като кмет – предизборната кампания свърши

Славчо Атанасов

Силно съм изненадан от изявлението на г-н Здравко Димитров, че като кмет на район „Западен“, в последните две години от мандата си бил оставен с цитирам: „две стотинки“. Това категорично не отговаря на истината. В посочения период аз бях кмет на Пловдив и никога не съм делил районните кметове по политически принцип и не съм ги оставял с две стотинки, както г-н Димитров твърди. Това заяви депутатът от ОП Славчо Атанасов, който беше кмет на Пловдив в мандата 2007-2011 г.

Подчертавам – никога не съм спирал средства към районите, в това число и към район „Западен“, чийто кмет беше Здравко Димитров. И това е видно с просто око от отчетите му, с които той се гордее.
Позволявам си да припомня:

За 2007-2008 е направен текущ ремонт на 25 броя улици, изградени са 20 нови детски площадки. През 2009 г. за първи път от 20 години е направена нова детска градина ОДЗ „Боряна“, бивша ЦДГ „Полет“ в кв. „Прослав“. За първи път са газифицирани две училища, една градина и една ясла. Само за една година Славчо Атанасов е отпуснал като кмет за управлявания от Здравко Димитров район 94 000 лв. за ремонт на осветление, благоустройство и улици.

През 2010 ремонтите на 4 детски градини и 3 детски ясли и газифицирането на Математическата гимназия са само малка част от направеното за последните две години от твоя мандат с прословутите две стотинки, за коитотой говори.

През 2011 се изгражда нов парк между Пещерско шосе и ул. „Бряст“, преасфалтира се ул. „Перущица“. Проектирането и строителството на бул. „Свобода“-до УМБАЛ ”Св. Георги”, промениха района. И това е само част от направеното в района в мандат 2007-2011.Точно в края на мандата си той откри изцяло ремонтираната ЦДГ „Рая“, която носи името на дъщеря му, да му е жива и здрава. Ремонтът там струваше близо два милиона лева.

Е, Зико, има известна разлика между две стотинки и два милиона лева само за един обект в твоя район.
Системата на разпределение на средствата в общината е такава, че без одобрението на големия кмет, не може да бъде насочено финансиране към районните администрации.

От описаното в отчетите ясно се вижда, че към район „Западен“ не са прилагани санкции или пестене на средства. Ако говорим и за парите, събирани от гаражни клетки, когато и аз бях районен кмет в „Тракия“, в последната година от мандатите си, д-р Чомаков спря тези средства за районите и с тях преасфалтира алеите в цялата Цар Симеонова градина, които са там и до днес. Това се е случвало и в моя мандат и парите са били разпределени за по-големи обекти.

Казвам тези неща, защото направеното в район „Западен“, видно и от отчетите, не се е случило с двете стотинки, за които се говори. Понеже предизборната кампания свърши отдавна, мисля, че е редно г-н Димитров да остави настрани манталитета на районен кмет и политически активист и да започне да мисли като кмет на целия град.

В противен случай изпуска от поглед цялостната картина, което пък е опасно за бъдещето на Пловдив и пловдивчани. Отново ще подчертая, че никога не съм отказвал средства за районните администрации и не съм ги делил по политически принцип, което, надявам се, че с мъжко достойнство той ще потвърди. Силно съм изненадан на тези нелепи изказвания от негова страна.

Мисля, че е редно, г-н Димитров, вече като кмет на Пловдив, да борави точно и безпристрастно с фактите и да се придържа към истината. Така се печели уважението на съгражданите ни.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!