Новини от Пловдив » Градът » Нови обвинения за Райфъла, този път за укриване на данъци
Градът Пловдив Съд и Прокуратура

Нови обвинения за Райфъла, този път за укриване на данъци

Райфъла в съдебната зала

Нови обвинения повдигнаха на Атанас Червенков-Райфъла- този път за укриване на данъци.

Окръжна прокуратура – Пловдив  го привлече като обвиняем за това, че в периода от 4 март 2011 г. до 11 февруари 2016 г. в Пловдив е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери на обща стойност 72 962 лева, като е затаил истини в изискуемите данъчни декларации – престъпление по чл. 255 ал.3 вр. ал.1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс,

Червенков е привлечен като обвиняем и за това, че на 6 януари 2012 г. в Пловдив е извършил сделка със закупуване на движимо имущество – мотоциклет марка „Харлей Дейвидсън“, модел „ФХДП Лоу Ридер“, от свое име, на стойност 12 000 лева, с парични средства, за които знае, че са придобити от престъпление, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

По делото е установено, че през горепосочения период обвиняемият в подадените годишни данъчни декларации не обявявал действителните приходи от дейността си, като по този начин, от невнесени данъчни задължения, е извършил и сделката по закупуване на мотоциклета през януари 2012 г.

По същото дело като обвиняема е привлечена и съпругата му Евелина Червенкова за това, че в периода от 1 януари 2016 г. до 15 април 2018 г., в Пловдив е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, на обща стойност 37 360 лева, като не е подала изискуема декларация по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Делото се наблюдава от прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив, а разследването се извършва от следовател от Националната следствена служба. Спрямо Атанас е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3 000 лева, а спрямо Евелина – „гаранция“ в размер на 5 000 лева.

ПловдивПрес припомня, че през декември миналата година подсъдимият за поръчителство на палежи и опит за убийство Атанас Червенков-Райфъла излезе на свобода срещу парична гараниция от 20 000 лв.

Райфъла беше задържан в края на януари 2015 г. и оттогава твърди, че е невинен. Той беше осъден на 13 години затвор, делото беше върнато за ново разглеждане и Червенков пак получи 13 години. Присъдата е обжалвана и предстои произнасянето на Апелативния съд.

Райфъла е с обвинение, че е поръчал да бъдат запалени автомобилите на бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов, защото не му помогнал да стане шеф на Ловно-рибарския съюз, и възложил да бъде убит конкурента му в здравния бизнес Аргир Гяуров.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...