Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Луканка с ром и бонбони с трюфел на изложбата „Фудтех 2020“ в Панаира
Бизнес Важно Градът Общество

Луканка с ром и бонбони с трюфел на изложбата „Фудтех 2020“ в Панаира

За първи път – конкурс „Нов продукт на българския пазар“

Луканка с ром, бонбони с бял и черен трюфел, сладолед, който се приготвя за няколко минути, и още много специалитети ще се състезават в конкурса „Нов продукт на българския пазар“. Той се организира за първи път по време на изложбите „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“ от 19 до 23 февруари 2020 г. в Международен панаир Пловдив.

Идеята е да се подкрепи пазарният дебют на висококачествени храни и напитки от наши и чуждестранни фирми. Експерти и представители на големи търговски вериги са включени в комисията, която ще определи призьорите. Кандидатите са над двадесет, като преобладават здравословните храни.

Луканката, подправена със „златен“ ром, е единствена по рода си у нас, твърдят производителите. Деликатесът е направен от подбрано свинско месо с изключително прецизната технология на сушене, добавят те.

По уникална рецепта са ръчно приготвените шоколадови бонбони с истински парченча бял и черен трюфел, които създават експлозия от вкус и аромат, обясняват създателите на сладкото изкушение. Улеснение за домашната кухня е натуралният сладолед, който е готов само за няколко минути и се отличава с мекота и високо качество.

Той е ефективно решение за ресторанти и джелатерии, тъй като не изисква голяма инвестиция. Студенопресован сок от ябълка и малина без добавени захар, вода и консерванти също се състезава в конкурса.

Диабетичен хляб, представляващ световна новост, помага на хората, страдащи от диабет тип 2 и затлъстяване. Разработен е от Института по криобиология и хранителни технологии. Той представя още една иновация от световен мащаб – ензимен продукт, който почиства кръвоносните съдове и ставите, подобрява паметта и функциите на ендокринната система.

Новост за българския пазар е ядливата опаковка за храни, в която има ябълков пектин, създадена от същия институт. Дебют ще направи и продукт на Института по консервиране и качество на храните – мъфин с натурални заместители на захарта и добавени протеини.

Посетителите на изложбите „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“ могат да видят и дегустират селектриани колекции от храни, гурме специалитети и напитки в уникалния Град на виното и деликатесите. И тази година публиката ще има възможност да даде своите оценки в традиционния конкурс „Изборът на потребителя“.

В технологичната зона специалистите ще се запознаят с нови машини, материли и опаковки за хранителната и лозаро-винарската индустрия.

Очаква се над 40 000 гости от страната и чужбина да разгледат шестото издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни и оборудване, който е единствен на Балканите. Част от него е и Международната селскостопанска изложба „Агра“. Мащабното икономическо събитие се организира от Международен панаир Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...