Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Приеха УХТ в Асоциацията на индустриалния капитал – пряка връзка бизнес-образование
Бизнес Образование Общество Храни и напитки

Приеха УХТ в Асоциацията на индустриалния капитал – пряка връзка бизнес-образование

Васил Велев и проф. Моллов си стиснаха ръцете.
Васил Велев и проф. Моллов си стиснаха ръцете.

Plovdiv-press.bg

Университетът по хранителни технологии (УХТ) вече е член на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ). Висшето училище бе прието с огромна подкрепа на заседание на Националния съвет на Асоциацията. Това стана дни, след като председателят на АИКБ Васил Велев и ректорът на университета проф. Пламен Моллов подписаха споразумение за сътрудничество между УХТ и работодателската организация.
Партньорството дава възможност завършващите студенти да бъдат насърчавани да изберат реализация в български компании. Целта е да се подобри взаимодействието между бизнеса и висшето образование, като се осигури необходимата основа от знания и умения на студентите, която българските компании търсят. Представители на АИКБ ще участват в лекции, семинари и конференции, организирани от Университета по хранителни технологии – Пловдив. Това ще подпомогне развитието на учебните програми, за да отговарят те на потребностите на бизнеса. Сътрудничеството ще даде възможност на студентите да получат по-добър достъп до стажантски програми и до свободни работни места.

По време на събитието ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов представи възможностите на учебното заведение и идеите на екипа за неговото развитие. „Сигурен съм, че във ваше лице ще намерим един дългогодишен и отговорен партньор.“, заяви той пред Националния съвет. Професорът декларира желание още от първи курс младите хора да се запознаят с българските предприятия от хранително-вкусовата промишленост, в които да получават така необходимата им за по-нататъшно развитие подготовка.

„За нас е изключително важно студентите да се насочат към български предприятия и да останат на работа тук, защото скоростта, с която се увеличава производителността у нас е значително по-ниска от скоростта, с която се обезлюдява България. В тази посока партньорството ни с Университета по хранителни технологии е значителна стъпка.“, каза председателят на АИКБ Васил Велев.
До момента АИКБ вече работи в тясно сътрудничество със Софийския университет „Св. Климент Охридски“, с Техническия университет – София и с Университета за национално и световно стопанство.
Асоциацията на индустриалния капитал в България е организацията на работодателите с най-широка представителност. В нея членуват над 90 браншови камари, представляващи 3/4 от икономическите дейности в страната, и над 10 000 компании, които осигуряват работа на близо 500 000 души.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...