Новини от Пловдив » Градът » 64 учители от Пловдив получиха сертификати за работа с облачни технологии
Градът Образование Пловдив

64 учители от Пловдив получиха сертификати за работа с облачни технологии

ЕГ "Иван Вазов" стана първото референтно училище на Гугъл в Югоизточна Европа и на Балканите

64 учители от 22 пловдивски училища получиха своите лични Google сертификати за ползване на облачни технологии в училище. Двама от учителите вече са с най-високото ниво сертификат на Google за обучители. Церемонията се състоя снощи в Дом на културата „Борис Христов“.

Сертифицирането е част от политиките на община Пловдив за въвеждане на съвременни технологии в класната стая. Програмите са одобрени от МОН и са част от международни програми за учители, разработени от Google.

Стартът на програмата „Училище в облака“ беше даден още през 2016 година, като съвместен проект на Община Пловдив и Центъра за творческо обучение за дигитализация на учебния процес. Благодарение на него днес всички 52 общински училища внедриха облачна платформа, използвайки все повече модерни електронни устройства в процеса на обучение.

До момента над 900 учители и администратори от Пловдив са преминали различни обучения от програмата курс „Училище в облака” за 4 години, като част от програмата на Община Пловдив. Всички общински детски градини също ползват G Suit , а 13 000 са потребителските профили в „облака”, стана ясно на по време на връчване на сертификатите.

„Искаме положителна промяна във всяка една класна стая. Програмата за облачните технологии и за внедряване на модерните технологии в класните стаи поставя Пловдив на първо място. Има само още един град в Европа, който е въвел облачните технологии на 100% в публичното образование и той е в Дания“, с гордост заяви заместник-кметът Стефан Стоянов.

По думите му идеята е да се научат децата разумно и правилно да използват интернет и технологиите, което е една от реформите в българското образование, да придобият навици, които в бъдеще ще са им от полза за кариерно развитие.

Първият за тази година сертифициран обучител в облачните технологии Елена Вързилова от ЕГ „Иван Вазов“ също получи своето удостоверение за Google trainer. В страната са общо 9, като 5 са само в Пловдив.

ЕГ „Иван Вазов“ стана първото референтно училище на Гугъл в Югоизточна Европа и на Балканите. През 2019 г. стартира първата паралелка по модела 1 : 1 в България. В нея всеки ученик разполага с хромбук, като обучението в клас и домашните става единствено с електронните устройства. 1300 ученици и учители от гимназията използват своите акаунти в облачната технология на Google. През настоящата учебна година паралелките по модела 1:1 вече са две. В света подобни училища са около 300 на брой, 95% от тях са в Северна Америка и Обединеното кралство.

Като част от развитието на тези политики, в началото на тази учебна година 5 училища вече работят по модела 1:1 – Професионалната гимназия по хранителна технологии и техника, ОУ „Екзарх Антим I“, ОУ „Яне Сандански“, СУ „Черноризец Храбър“ и ОУ „Димитър Талев“ .

Във всяко едно от тези училища има сертифицирани преподаватели, а ПГЕЕ за първи път ще подготви кадри за бизнеса, чрез дуалните паралелки, използвайки облачните технологии.

Очаква се до края на годината паралелките да станат 20, а броят на обхванатите ученици достигне 500.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...