Quantcast
Новини Пловдив » Посоки » Павел Михайлов: Да възродим Дионисиевите празници в Брестовица! ВИДЕО+СНИМКИ
Брестовица Посоки Регион Родопи

Павел Михайлов: Да възродим Дионисиевите празници в Брестовица! ВИДЕО+СНИМКИ

Да възродим традицията на Дионисиевите празници в Брестовица, в първата седмица на декември да възродим празника на младото вино, призова кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов в поздравителното си слово към брестовичани и гостите на селото навръх Трифон Зарезан. После Отец Данаил поведе шествието към лозята.

Почти цялото село, което е сред най-големите у нас, пое в похода към масивите.  След зарязването на място ще обявят победителите в конкурса за най-добро домашно вино. Има изключителни попадения, загатнаха организаторите на конкурса.

Настроение на шествието към местността Бяло поле придаваше и музикален съпровод. Оркестърът засвири „Бях пил вино, вино, ем ракия“, което в случая си беше самата действителност, поне за 1/3 от участниците в Трифон Зарезан в Столицата на виното, за каквото се слави село Брестовица.

В символичното зарязване участваха редица видни личности – кметът на общината Павел Михайлов, зам.-кметът Владимир Маринов, винопроизводители, посланикът на Китай у нас и други.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Посланикът на Китай се пази от вируси с вино от Брестовица (ВИДЕО+СНИМКИ))

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...